Om oss

Mässan

Framtidslandet vill stödja en hållbar utveckling nu och i framtiden, därför vill vi lyfta fram exempel på hållbara företag och visa vägar mot hållbar konsumtion! Det övergripande syftet med mässan Framidslandet är både att sporra företag som ligger i framkanten inom miljö och hållbar utveckling och att uppmuntra andra företagare och även mässbesökare till att ta steg i rätt riktning.

Framtidslandet vill också uppmuntra till nyetableringar av företag inom hållbar utveckling i regionen, samt lyfta fram och ge en skjuts till organisationer och myndigheter att jobba vidare med hållbar utveckling!

Vi vill skapa en arena, ett forum och en mötesplats där innovativa idéer, nätverkande, kraftsamling och ökad handling för ett mer hållbart samhälle kan lyftas fram. Genom seminarier och föredrag, workshops, filmvisning och debatter kan vi tillsammans öka vår kompetens och drivkraft inom hållbar utveckling och bidra till en samhällsomställning som sker i samklang med jordens bärkraft.

Folkbildning

Framtidslandet har som mål att öka intresset för hållbar utveckling! Lokalt i Orsa och Mora samarbetar vi med fyra studieförbund: Arbetarnas bildningsförbund (ABF), Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet (NBV), Studieförbundet Vuxenskolan (SV) och Studiefrämjandet. Under mässan finns de närvarande och om just du skulle vilja starta en studiecirkel kring frågor som väcks på Framtidslandet kan du ta kontakt med någon av kontaktpersonerna under mässan!

studieforbunden-maj-2013.jpg

Stefan Pettersson (ABF), Jörgen Nohrin (Studiefrämjandet), Åsa Ringström (projektledare Framtidslandet), Jonas Östberg (SV) och Madeleine Grano (NBV).

Varför Orsa?

Framtidslandet erbjuder en unik möjlighet för företag att visa upp sin verksamhet och kanske vidga sitt försäljningsområde i en mycket intressant region i Dalarna och Mellansverige! Här i norra Dalanra finns många villaboende och här finns en bevarad tradition av att leva med de gröna näringarna (jord- och skogsbruk) runt knuten och här är nära till naturen. I regionen har trä- och verkstadsindustri länge varit viktiga näringar och nu finns här goda förutsättningar för att lyfta idéer och produkter som kan bidra till en hållbar tillväxt i regionen.

Turismen är en av de viktigaste näringarna i norra Dalarna, så har ditt företag tjänster eller produkter inom eko-turism vill vi gärna lyfta fram dem på mässan. Sport, friluftsliv och jakt är också utbrett i bygden och regionen, så om hälsa, friskvård och kuskap om hur man lever med naturen kan vara företeelser som passar in med ditt företags verksamhet kommer du till rätt plats när du besöker oss! 

Lokalt i Orsa och i Dalarna finns det en mängd småskaliga livsmedelsproducenter, så lokal mat har en given plats på mässan. I Skattungbyn i Orsa kommun finns också en utbildning i ekologisk odling och hållbar livsföring, så intresset för och kunskaper om dessa frågor är förankrat hos många i kommunen. I Orsa finner du också lokalkontor till JAK's medlemsbank, så här finner du också kunskap och engagemang för hållbar ekonomi.

Just utanför vår mässlokal i Tallhed finns en järnvägsförbindelse som ligger i anslutning till Inlandsbanan, järnvägslänken som i inlandet norrut förbinder Mora med Gällivare och söderut med Kristinehamn. Vi vill gärna lyfta fram hållbara transporter som en viktig del på mässan och besläktade teman som energi, teknik och innovationer kommer också att få utrymme.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)